Deze pagina geeft wat meer technische achtergrond over inzet van apparatuur, software en media.
Fotografie
Voor fotografie wordt er gebruik gemaakt van een professionele Sony camera met aantal G-Master lenzen en filters (afhankelijk van de toepassing).
Als beeldverwerkingssoftware wordt Adobe Photoshop CC, Adobe Lightroom CC en Adobe Portfolio gebruikt.
Video
Voor video wordt er gebruik gemaakt van een professionele Canon video camera, Manfrotto statieven en diverse filters (afhankelijk van de toepassing). Daarnaast wordt ook GoPro action cam ingezet.
Voor beeldverwerking en videomontage wordt Adobe PremierePro CC,  Adobe AfterEffects CC, Adobe Bridge CC en  Adobe Media Encoder gebruikt.
Media
Voor het opleveren en distribueren van fotomateriaal wordt de cloud oplossing van Adobe LightRoom gebruikt; opdrachtgever ontvangt per mail een link waar het eea. te downloaden is; er is geen gebruikersaccount voor nodig . Men kan elke gewenste foto in originele grootte downloaden. Adobe LightRoom Cloud is een van de weinig volledig platvorm onafhankelijke fotopublicatie sites voor PC, tablet en/of smartphone. Het bestandsformaat is JPEG. (RAW formaat kan op verzoek, apart op USB stick geleverd worden)
Er wordt expliciet geen gebruik gemaakt van Facebook / Flickr. / Picasa of anderen. Reden hiervoor is dat deze media uploads comprimeren waardoor er kwaliteitsverlies optreedt, daarnaast zijn er inmiddels vaak nogal wat technische beperkingen t.a.v. downloads. Als alternatief kan er natuurlijk ook op USB stick opgeleverd worden
Videobestanden (HD en/of UHD kwaliteit) worden via WeTransfer overgedragen i.v.m. met de grootte van de bestanden. Het bestandsformaat is MPEG4 (H.264/H.265 codec). 
Back to Top